Ne-am gândit vreodată ce înseamnă cu adevarat conectare? Ce implică această conectare, cu ce vine această conectare? Care sunt beneficiile acestei conectări? Cu ce gânduri rămânem după ce această conectare a trecut? Ce ne face să simțim această conectare?
Uneori această muzică emoțională face parte din decorul pasiunii, ea este prezentă, dar, este nevoie ca fiecare partener să-și dorească să acorde atenție să asculte linia melodică a pasiunii, este nevoie ca fiecare partener să încetinească și să-și asculte reciproc vibrațiile. Uneori aceste vibrații pot fi atât de diferite, dar faptul că sunt diferite este tocmai motivul pentru care dansul pasiunii emoționale este unic de fiecare dată când te conectezi la el.
Conectarea la dansul pasiunii jonglează cu dorul, acel dor de începutul relatiei/căsniciei, acea stare care ne face să simțim dorul partenerului nostru, acel dor autentic care ne conectează profund cu partenerul.
Dansul pasiunii dintre cei doi parteneri are nevoie de experimentare, are nevoie susținere (este nevoie de ambii parteneri să susțină dansul pasiunii), are nevoie de siguranța conexiunii emoționale. Doar prin siguranță, ei își crează spațiul necesar, unde fiecare își împărtășește nevoile, dorințele sexuale, unde fiecare se simte dorit, unde fiecare simte că nevoile îî sunt satisfăcute, unde fiecare pune mult mai multă pasiune, unde fiecare are nevoie de implicare și angajament emoțional intens.
Conectare la sentimentul profund de împărtășire
Pe parcursul relației/căsniciei se întâmplă ca dansul pasiunii să-și piardă din tonalitate, uneori unul dintre parteneri sau ambii aleg să se închidă emoțional, aleg ca dansul pasiunii să se facă neauzit, ducând cu ei această energie “închisă” în dormitor, energie care se transformă în “singurătatea în doi”.
Dansul pasiunii într-o relație/căsnicie are nevoie de schimbare, are nevoie de împărtășirea nevoilor profunde, are nevoie de exprimarea dorințelor, cu onestitate si franchețe, are nevoie de iubire, are nevoie de acea pasiune care duce sexul la un cu totul alt nivel, are nevoie de sinceritate, are nevoie de prezență, are nevoie de intenție, are nevoie de creație, are nevoie de amintiri ale experiențelor ce au adus la un moment dat împlinire și conectare.
Cu siguranță că fiecare partner a jucat cândva în acest dans al pasiunii, iar dacă acest dans se duce puțin câte puțin, este necesar să ne amintim de contribuția noastră, de ceea ce am facut pentru a da viață, sens unic acestui dans.
Putem alege să renunțăm, putem alege să facem uitat acest dans sau putem alege să ne reamintim cu ce am contribuit la realizarea lui, cum l-am construit și cum am făcut ca el să prindă viață, putem alege să ne reîndrăgostim iar și iar.
Atenția pe care o dăm dansului pasiunii
Ca dansul pasiunii să prindă expresivitate, ca dansul pasiunii să simtă vibrațiile unice ale fiecărui partener, este nevoie de implicare, este nevoie de muncă în echipă, este nevoie ca cei doi să ofere importanță relației, este nevoie ca fiecare partener să acorde atenție în totalitate cu adevărat muzicii dansului pasiunii, este necesar să acorde atenție nevoilor, pașilor, progreselor, este nevoie de comunicare autentică, este nevoie ca ambii parteneri să fie conștienți că munca în echipă este esențială pentru un dans/viață sexuală plină de pasiune, este nevoie ca fiecare să înțeleagă că dansul pasiunii nu înseamnă pasii, ci cum se armonizează ei.
Iubirea însăși este muzica, așa că ascult-o, onoreaz-o, lasă-ți inima să danseze în ritmul ei (și pe , DO ”de sus” și pe “DO” de jos) astfel încât dansul pasiunii să prindă contur, în toate frecvențele voastre împreună.
Cu iubire și recunoștință,
Alexandra Oancea
Psihoterapeut de familie și cuplu în formare
Voluntar Gamma Healt Project
Completează formularul aici sau sună-ne la 0741 093 131 pentru a intra în legătură cu unul dintre voluntarii Gamma Health Project!