top of page

Octogonul-echilibrul suprem

Forma geometrica impresionanta a octogonului din Blu Room pare a fi o fuziune eterna a istoriei umane.

Inca din vremuri stravechi, octogonul a avut o semnificatie simbolica, provenind din arhetipul stelei cu opt colturi. El reprezinta:  • Perfectiune

  • RegenerarePlenitudine

  • Infinitate

  • Renastere

  • Transformare

Filosofiile antice privesc octogonul ca fiind echilibrul suprem intre materie si fortele invizibile, echilibrul absolut intre material si spiritual, inima si minte, atat inspiratia cat si expiratia Creatorului si Creatiei”.

Filosoful grec Pitagora era convins de faptul ca numarul opt din octogon este precum imbratisarea armoniei divine. El l-a asociat cu siguranta, statornicia si echilibrul universal.

Din perspectiva sumerienilor, octogonul reprezinta realizarea numarului noua. Cifrele unui unghi de 135 grade insumeaza numarul 9. Suma cifrelor tuturor celor opt unghiuri este noua. Perfectiunea-nici un inceput si nici un sfarsit.

Numarul noua este, potrivit Vedelor antice, numarul perfectiunii si al simetriei divine.

In anul 2008, oamenii de stiinta au publicat descoperirile lor cu privire la structura octogonala a Complexului Porilor Nucleari. Celulele respira. Se curbeaza, se alungesc si reactioneaza la influentele externe. Si, cu toate acestea, toate isi pastreaza forma octogonala fundamentala, care le sustine viata.

Oamenii de stiinta au concluzionat: ”Structura de baza a Complexului Porilor Nucleari (NPC) este formata dintr-o simetrie octogonala care este mentinuta in toate organismele, de la drojdia de bere si pana la om. Simetria celor opt este extrem de eficienta in maximizarea rigiditatii si stabilitatii flexurale a fiecareia dintre cele opt spite mari NPC”.

Efectul razelor UVB, intr-o camera Blu Room cu o arhitectura octogonala, stimuleaza in permanenta intoarcerea sau mentinerea fiecarei celule la forma fundamentala octogonala datatoare de viata.

Blu Room sprijina toate celulele in mentinerea si redobandirea formei lor structurale. De ce este acest lucru important: deoarece reprezinta tiparul vietii.

Blu Room este invelita cu un material asemanator oglinzilor, dintr-o parte in alta, de sus pana jos, dintr-un colt in celalalt.

Aceasta opera de arta, o combinatie de arhitectura impresionanta, o acustica excelenta si o reflectare unica, formeaza un sunet complex cu amplitudinea sa de ton si culoare.


Cu bucuria experimentarii BluRoom la Iasi

esti invitat sa imersezi in aceasta atmosfera. Programeaza-te la 0756 221 131

psih. Diana CiubotaruText preluat din cartea ”Izvorul de lumina. Tehnologia BluRoom, principii si potential”, Irmgard M.Graf. Editura Legacy, 2018.p.97

Alte surse precizate in articol:

The origin of time and the secret of nine. Trace Elements Radio. 2015.

Wolf, Cristopher and Mohammad R.K.Mofrad. PMC National library. On the Octogonal Structure of the Nuclear Pore Complex: Insights from Coarse-Grained Models, Interactiv, May 2008

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page