top of page

Ziua Voluntarului GAMMA: Reintegrare altfel...

O poveste despre copii si parinti, despre vremurile in care traim, despre jocurile si rolurile pe care le alegem. O poveste cu realizari profunde.


Buna! Sunt Bety - programator, psihoterapeut in formare, bucatar in formare, antreprenor in formare, designer incepator si multe alte sepci pe care le mai port ocazional. Sunt fiica, sunt copil, adolescent si adult. Sunt sora si partener de cuplu. Sunt multe lucruri - mai precis, joc multe roluri. Poate parea oarecum haotic, dar asa functioneaza mintea mea - face multe conexiuni intre domenii, intre aptitudinile pe care le dobandeste. Sunt sigura ca si tu ai cateva roluri care apar zilnic.


Perioada aceasta a fost o oportunitate pentru mine - am simtit cum lucrurile in sfarsit au sens.. De o vreme tot planuiam sa lucrez la proiectele proprii, dar numai nu le venea timpul… Pe perioada izolarii, majoritatea aptitudinilor mele au fost necesare in cadrul proiectului Gamma Health Project. Se pare ca abilitatea de a face conexiuni rapide in varii domenii este foarte folositoare atunci cand vrei sa ajuti TOTI oamenii care sunt in criza. Folosindu-mi aceste abilitati ca voluntar, mi-am dat seama cat de mult inseamna 30-60 de minute investite intr-un proiect - fie ca e vorbitul la telefon pentru a oferi suport psihologic, fie ca e scrierea unui articol, designul unei postari, impartasirea unei idei sau interpretarea statistica a unor rezultate. Pe baza feedback-ului primit de la cei 70 de colegi, am realizat ca lucrurile pe care le facem chiar au un scop! Am vazut cum toti am dat cate putin din timpul nostru catre o miscare ce a creat in noi un impact foarte mare.


De aici am inteles! De asta am invatat atat de multe lucruri, pentru a ajuta oamenii acestia! Este si despre mine, si despre ei! De asta am adunat atatea - pentru a putea oferi atunci cand cineva chiar are nevoie! Este minunat sa vezi in sfarsit cum functionam ca o unitate - cum fiecare mana o spala pe cealalta, cum fiecare pas, oricat de mic, te aduce mai aproape de obtinerea unui scop mai mare!

Atunci vedem cum cele 30 de minute investite inseamna totul! Cum un sacrificiu de timp - sau o

reprioretizare a felului in care investim resursele - ne duce la o implinire pe termen lung.


Este minunat sa vedem cum alegerile pe care le facem ajuta atat de multi oameni. Este minunat sa privesti lumea la nivel de sistem. Este minunat sa observam cum evolueaza lucrurile in timp..


ACUM vad cum a trecut timpul, vad de unde am pornit, vad in ce conditii am trait, vad de ce m-am dezvoltat asa. Vad influentele familiei asupra mea, a prietenilor, a scolii, orasului, tarii.. Vad cum sacrificiile facute de parintii mei pentru a-mi asigura necesarul m-au influentat sa cresc cu credinta ca am acces la orice. Vad cum au facut tot ceea ce au putut, cum au avut dificultati de a explica unui copil situatiile prin care treceau ei.. Cum a fost necesar pentru ei sa se certe pentru a ventila din emotiile pe care le simteau. Vad cum au dat tot ce au putut. IN FIECARE ZI! Vad cum si-au facut treaba in sistem.


Ei au influentat multi oameni in perioada in care m-au crescut - si noi facem la fel astazi!


Influentam cu fiecare decizie de a inceta sa mai invinuim pe altii, in favoarea la a ne asuma noi responsabilitatea. Influentam cu prezenta noastra. Cu fiecare pas pe care il facem! Influentam cu energia pe care o investim in relatii, proiecte sau tranzactii. Intr-un fel sau altul, eu te ajut pe tine, tu ma ajuti pe mine. Chiar daca nu e vizibil in viata de zi cu zi, dintr-o perspectiva sistemica, de observator, se poate vedea cum ne influentam unul pe altul.


Iti multumesc pentru ca esti aici! Iti multumesc pentru ca participi la efortul nostru. Iti multumesc pentru ca ti-ai facut treaba in proiectul nostru (cu aceasta vizualizare). Iti multumesc pentru ca esti!


Efortul tau CHIAR conteaza!


Cu drag,

Bety Hapău Psihoterapeut în formare

Voluntar Gamma Health Project


Completează formularul aici sau sună-ne la 0741 093 131 pentru a intra în legătură cu unul dintre voluntarii Gamma Health Project!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page