top of page

Cum pot să îmbunătățesc relația cu mine?

De foarte multe ori m-am întrebat asta în ultimii ani, de când am început să fiu pasionată de dezvoltare personală. Înainte de a merge la terapie și de a fi interesată de acest domeniu, nici măcar nu eram conștientă că există așa ceva: să am o relație cu mine. Multe lucruri s-au îmbunătățit în viață mea odată cu participarea la diferite ateliere de dezvoltare personală. Am învățat mai multe despre mine însumi, despre ce rol am eu într-o relație și am avut multe conștientizări.


A fost un drum destul de lung de parcurs până a ajunge la momentul în care să mă pot privi în oglindă și să fiu blândă cu mine și mulțumită de ceea ce văd. Totuși, cel mai mare impact l-a avut un exercițiu pe care am început să-l practic în urmă cu 2 luni. În cadrul unui curs de dezvoltare personală prezentat de Lisa Nichols, ni s-a oferit un exercițiu:

Am practicat acest exercițiu în fiecare zi timp de 30 de zile. Beneficiile au fost atât de uimitoare, încât mi-am luat angajamentul de a face acest exercițiu absolut în fiecare zi. Nu mi-a venit să cred cât de dificil mi-a fost prima oară. Nu mi-a venit să cred cât de aspru mă judecam! Am conștientizat că înainte de a începe să construiesc această relație cu mine, practic mergeam la un străîn și îi spuneam cele mai dure critici, îi scoteam în evidență cele mai mari defecte - atât fizice cât și comportamentale/emoționale/psihice și nici măcar nu îi dădeam șansa să spună ceva pentru a se apară sau să fiu deschisă pentru a-l cunoaște.


După 2 zile în care am practicat acest exercițiu, am observat că am ochii frumoși - a fost prima oară când mi-am văzut ochii ca ceva mai mult de un organ care mă ajută să văd! Nu mi-a venit să cred cât de mult mă dezumanizasem, și cât de puțin mă percepeam pe mine însămi ca pe o persoană!! După doar câteva zile, am început să fiu mai comodă cu a mă vedea în oglindă, cu a accepta felul în care arăt - pentru că acum mă vedeam și eu în sfârșit ca o ființă umană!


În sfârșit mi-am dat seama că într-adevăr este cineva acolo în oglindă care vorbește cu mine! Chiar simte ceva, și vorbele mele chiar au impact asupra ei! Cum de nu am văzut asta niciodată pe parcursul vieții mele?! Cum am putut să trăiesc atâta timp așa ignorantă, necunoscând persoana care este cu mine absolut tot timpul? Cum de nu am observat că am și eu un suflet și că pot interacționa cu el?


Făcând acest exercițiu dimineața, ziua mea era schimbată automat. Era o zi în care simțeam cum granițele mele sunt foarte clare, cum am un super echilibru emoțional, cum pot cuceri lumea în fiecare zi!

Am început să văd ce senzație profundă de calm îmi aduce pe parcursul zilei, cât de consecventă sunt cu acest exercițiu în fiecare zi, cum mă simt plină de energie și pregătită de orice. Am simțit cât de mult m-am schimbat din interior, cât de ușor a devenit să fac lucrurile diferit și cât de rapid am început să cresc. Mi s-au îmbunătățit relațiile cu ceilalți foarte mult, am prins mai mult curaj, mai multă încredere în mine și sunt mai deschisă pentru a încerca lucruri noi.


Abia aștept să te vezi și tu pe tine îmbunătățindu-te, în fiecare zi!

Cu drag,

Bety Hapău

Psihoterapeut în formare

Voluntar Gamma Health Project


Completează formularul aici sau sună-ne la 0741 093 131 pentru a intra în legătură cu unul dintre voluntarii GAMMA Health Project!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page