top of page

Libertatea noastră

Am primit la unul dintre cursurile noastre o imagine care mi-a plăcut foarte mult: ”aisbergul puterii”. Dacă asemănăm viața noastră cu un aisberg, iar apa care-l înconjoară cu tot ce înseamnă stres, îngrijorări, supărări, gânduri negative, resentimente, așteptări nerealiste, frici, rutine obositoare, grămada de lucruri de făcut zilnic și tot ceea ce ne preocupă de obicei, constatăm, de fapt, că ne trăim viețile sub apă, apăsați de presiunea ei. Și de-acolo e tare greu să vezi, să simți, să auzi și să faci altceva. Ne uităm cu ciudă la alții, părându-ne că sunt mai puțin apăsați, sau ne văităm întruna de presiunea de pe capul nostru, îi judecăm pe ceilalți și ne judecăm pe noi cu asprime, fără compasiune, fără iubire, aproape sufocându-ne.

Azi aș vrea să vă reamintesc de partea de deasupra a aisbergului vostru și vă invit să ieșiți din apă. Așa cum în casele voastre aveți un locușor preferat, tot așa, în interiorul ființei voastre aveți un ”loc fericit”: locul observatorului. De acolo iți poți vedea gândurile, le poți schimba sau îndepărta, poți alege, poți simți autentic, având puterea și libertatea alegerii. Tu ești observatorul și stăpânul minții tale și de deasupra vei găsi cu claritate soluții noi la probleme vechi.


Cum ajungi acolo? Păi, mai întâi dă o pauză minții, ia-ți 5 minute de liniște și respiră adânc simțindu-te doar pe tine. Caută apoi informații noi, părăsind căile vechi și soluțiile nu vor întârzia să apară. Apa va fi tot acolo, dar nu va mai fi amenințătoare și ostilă; vei învăța să navighezi liber. Și dacă vă e greu și aveți nevoie de navigatori pricepuți, noi suntem aici să vă întindem o mână.


Asta fac psihoterapeuții Gamma, vă ajută să vedeți partea de deasupra a aisbergului vieții voastre, să vă descoperiți resursele și puterea interioară pentru a ajunge acolo, cucerindu-vă libertatea prin cunoașterea de sine!


Cu drag, #suntaici! Alina Raveica

Psihoterapeut în formare

Voluntar Gamma Health Project


Completează formularul aici sau sună-ne la 0741 093 131 pentru a intra în legătură cu unul dintre voluntarii GAMMA Health Project!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page