top of page

În fiecare zi ne redescoperim, astăzi mai mult ca ieri...

Am pierdut viitorul vechiului trecut, avem prezentul și construim viitorul. Noi suntem arhitecții vieții noastre. În perioada aceasta pe care cu toții o traversăm, astăzi am reflectat mai mult decât ieri, la cum m-au transformat provocările și experințele din viața mea.

Fiecare din noi, la un moment dat, am pierdut ceva, fie că vorbim de pierderea unei persoane dragi, de pierderea unei relații, de pierderea locului de muncă, de pierderea casei. Toate aceste pierderi trec prin filtrul travaliului (etapele de pierdere: șocul-negarea-furia-tristețea/depresia-acceptarea). Eu nu sunt dincolo de aceste pierderi, ci eu, ca și tine, am fost prinsă în mijlocul evenimentelor, trecând din etapă în etapă.


Prima dată a fost șocul, după un timp a apărut negarea (refuzând să cred că mi se întâmplă mie), după această etapă și-a scos colții furia, lăsând locul unei tristeți profunde, accentuând depresia instalată în sufletul meu. După un anumit interval de timp, am acceptat pierderea, acceptare care a adus marea ELIBERARE.... Mi-am înfrânt furia, tristețea și toată durerea de-a lungul acestui proces de pierdere. De cele mai multe ori simțeam că durerea mă zdrobește și că îmi desface sufletul în mii de bucăți. Știu că și tu treci prin astfel de momente, când simți că totul te copleșește, însă, nu uita: PUTEREA ESTE ÎN INTERIORUL TĂU! Dacă eu am putut și tu POȚI!


Privind în urmă, am realizat că toate provocările au fost, de fapt, BINECUVÂNTĂRI. Cu fiecare provocare pe care o avem, apare și oportunitatea de a ne reinventa, de a ne redescoperi pe noi. În spatele oricărei provocări există o șansă pentru a deveni cea mai bună variantă a noastră. Totul capătă SENS – alt SENS. Toate provocările reprezintă binecuvântări, având ca scop descoperirea adevăratului potențial. În acest fel devenim autentici.

Ca „BONUS” pentru toate pierderile mele, m-am regăsit pe mine și acel „CEVA” – ascuns în interiorul sufletului meu, așteptând să iasă la suprafață, să fie șlefuit și la final să strălucească precum diamantele.

De fiecare dată ne pierdem ca să ne regăsim și tot ceea ce se întâmplă are un SENS.

Perioada aceasta ne îndeamnă la creație, la introspecție, la a trăi AICI și ACUM.

Să privim mai mult în interiorul nostru și să ne redescoperim.

„VIAȚA NU ESTE DESPRE CUM SUPRAVIEȚUIEȘTI ÎN FURTUNĂ, CI DESPRE CUM DANSEZI ÎN PLOAIE!”


De la suflet la suflet,

Liliana Tudose

Voluntar GAMMA Health Project


Completează formularul aici sau sună-ne la 0741 093 131 pentru a intra în legătură cu unul dintre voluntarii GAMMA Health Project!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page