top of page

Sunt parinte! Stiu si inteleg comportamentul de bullying?


Si asa este, sunt momente in care te vezi in copilul tau: cu vise, cu speranta si curaj, cu planuri de viitor, cu poticneli si neputinte. Dar ghici ce? Si tu ai fost copil, si tu ai fost elev de varsta copilului tau. Ce prilej, oportunitate sa observi, sa-ti reamintesti cum invatai, cum explorai cu o anumita curiozitate tot ce era in jurul tau, cum iti incepeai prieteniile, in aceesi maniera in care o face copilul tau. Ok, vremurile sunt altele dar dorinta de a cunoaste, de a iubi, de a crea sunt universale si atemporale.

Si intr-o zi, simti cum copilul tau sufera pentru ca la scoala unii dintre colegi l-au etichetat pe nedrept, doar pentru ca ii place sa poarte un stil vestimentar care il face sa se simta bine in pielea sa. Astazi, un cuvant obscen, maine, un gest nepotrivit si timpul trece si doar observi ca fiul/fiica ta nu-ti mai vorbeste, nu mai zambeste, nu mai doreste sa petreaca timpul cu tine sau cu cei dragi, ba mai mult, ai parte si de comportamente violente: distrugeri de obiecte de prin casa, vorbe dure si multe emotii de furie.

Da, e doar o mica descriere a ceea ce inseamna ca fiica/fiul tau traieste o situatie de bullying in clasa sau poate pe culoarele scolii.

Studiile spun ca 1 din 3 copii este umilit, hartuit in scoala. Daca ar fi sa dai timpul inapoi, si sa te vezi elev, ce-ai face pentru un coleg care este umilit de alti colegi, in aceesi maniera in care a fost umilit fiul/fiica ta?

Uite, pentru a-ti raspunde la intrebare, te invit sa participi la un eveniment de dezvoltare personala inclus in proiectul CHANGE the STORY! Schimbarea vine de la TINEri!, pe data de 15 februarie 2019, intre orele 15.00 - 19.00, la Colegiul National Emil Racovită din Iasi, unde vei afla cunostinte despre bullying, despre implicatiile emotionale ale acestuia si cum sa-ti ajuti copilul sau pe oricine traieste o astfel de situatie.

Cu incredere in schimbare,

Consilier de tineret, Marcela Grosu

Gamma Projects&Research by Gamma Institute

https://www.gamma-conference.com/events/conferinta-de-dezvoltare-personala-change-the-story

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page