top of page

Puterea de a ma cunoaste


Si marele luptator O-Nami si-a inteles puterea numelui sau… Cum a facut asta?


“Un luptator pe nume O-Nami, “Marile valuri”, era extrem de puternic… Dar aceasta forta este posibila numai atunci cand valul stie ca e un val dintr-un ocean mare, infinit. Daca valul uita acest lucru, atunci e foarte slab. Iar „puterea” noastra de a uita e fantastica. Memoria noastra este foarte micuta, extrem de uituca. Uitam intruna. Uitam foarte usor ceea ce este evident. Uitam foarte usor ceea ce este foarte aproape. Uitam foarte usor ceea ce e mereu disponibil.

Tii minte ca respiri? Iti amintesti de respiratie doar atunci cand ai o problema – o raceala ceva. De asta oamenii isi aduc aminte de Dumnezeu numai atunci cand au necazuri; altfel, cine isi aduce aminte? Si Dumnezeu e mai aproape decat respiratia, e mai aproape decat esti tu de tine insuti. Insa uiti.

Ai observat un lucru? Daca n-ai ceva, iti aduci aminte de acel ceva. Cand il ai, uiti de el, il consideri de la sine inteles. Pentru ca Dumnezeu nu poate fi pierdut, e foarte greu sa-l tii minte. Oamenii il tin minte pe Dumnezeu numai foarte rar. Este foarte greu sa tii ceva de care n-ai fost despartit niciodata, care este cu tine, in tine, in jurul tau.

Pestele din ocean uita de ocean. Daca e aruncat pe tarm, in nisipul fierbinte, atunci pestele isi aduce aminte de ocean. Dar din Dumnezeu n-ai cum sa fii aruncat, el nu are tarm – Dumnezeu e un ocean netarmuit. Iar tu esti ca un peste, ca un val. Tu esti exact ca Dumnezeu; natura ta si natura lui Dumnezeu sunt la fel.

Asta e intelesul simbolic al alegerii numelui din aceasta poveste.” (Osho, 1999, pag 46)


Ti-ai pus si tu intrebarea ce sa faci cu puterea? Uneori poti contempla asta. Poate chiar azi!


Cu drag, psihoterapeut principal Diana Ciubotaru

Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute

https://www.gammaclinic-psychology.ro/specialisti

#putere #cunoastere

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page