top of page

Invatand despre puterea de a iubi

Astazi continuam calatoria de gasire a puterii interioare. Cum ar fi viata mea astazi daca mi-as cunoaste puterea timp de o zi?

“Un luptator pe nume O-Nami, “Marile valuri”, era extrem de puternic. Tu nu-ti cunosti puterea, dar asta e alta problema.

Fiecare om este extrem de puternic, trebuie sa fie, pentru ca fiecare om isi are radacinile in Dumnezeu, fiecare om isi are radacinile in acest univers. Oricat de neinsemnat ai parea, nu esti, pentru ca prin insasi natura lucrurilor nu poti sa fii neinsemnat, nu poti sa fii mic.

Acum fizicienii spun ca intr-un atom mic este inchisa multa energie. Hiroshima si Nagasaki au fost distruse de energia atomica. Iar atomul este atat de mic, nimeni nu l-a vazut inca! Este doar o deductie, nimeni n-a vazut atomul, cu toate instrumentele sofisticate pe care le are stiinta in ziua de azi.

Daca atomul, care e atat de mic, poate sa contina atata energie, despre om ce sa mai spunem? Ce sa spunem despre aceasta mica flacara a constiintei din om? Daca intr-o zi aceasta flacara mica ar rabufni, e de asteptat ca ea sa devina o sursa infinita de energie si lumina. Lucrul asta li s-a intamplat lui Buddha si lui Iisus.

Fiecare om este extrem de puternic, pentru ca fiecare om este divin. Fiecare om e puternic, pentru ca fiecare om e inradacinat in Dumnezeu, in insasi originea existentei. Tine minte asta.

Mintea umana are tendinta sa uite acest lucru. Cand il uiti, devii slab. Cand devii slab, incepi sa cauti moduri artificiale de a fi puternic. Asta fac milioane de oameni. Cautand sa aiba bani, ce cauta de fapt? Cauta putere, cauta forta. Umbland dupa prestigiu, dupa autoritate politica, ce vor de fapt? Vor putere, forta – iar forta e disponibila tot timpul chiar dupa colt. Oamenii cauta unde nu trebuie.” (Osho, 1999, pag. 44)

Ce-ar insemna acum, pentru tine sa cauti unde trebuie?

Cu drag, psihoterapeut principal Diana Ciubotaru

Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page