top of page

Test: Esti pregatit pentru schimbare?

Desi am trait pana acum cu conceptii gresite despre corpul nostru, a sosit momentul schimbarii. Vechea paradigma da multe semne de slabiciune. Ai ajutat si tu sa se produca schimbarea? Urmatorul test iti arata cat de receptiv esti la o schimbare in viata ta. Cu totii putem deveni mai deschisi, dar e important sa avem un punct de plecare, inainte sa pornim la drum.


Da___Nu___ Cred ca mintea poate influenta trupul.

Da___Nu___ Cred ca sunt oameni care s-au vindecat miraculos de o boala, fara ca medicii sa poate explica aceasta vindecare.

Da___Nu___ Cand apar simptome fizice, caut tratamente alterntive.

Da___Nu___ Terapiile holiste sunt un adevarat fenomen.

Da___Nu___ Oamenii se pot imbolnavi singuri, fara sa existe o cauza fizica.

Da___Nu___ Nu trebuie sa vad oameni vindecandu-se ca sa cred ca e posibil sa se intample.

Da___Nu___ Medicina traditionala detine secrete pe care medicina stiintifica nu le-a descoperit inca.

Da___Nu___ Felul in care gandesc influenteaza genele.

Da___Nu___ Durata vietii nu e determinata de gene.

Da___Nu___ Oamenii de stiinta nu au descoperit o gena care determina procesul de imbatranire – acesta e mult mai complex.

Da___Nu___ Folosirea creierului incetineste imbatranirea.

Da___Nu___ Am capacitatea de a influenta aparitia sau nu a cancerului.

Da___Nu___ Corpul raspunde la starile mele: cand acestea se schimba, se schimba si corpul meu.

Da___Nu___ Procesul de imbatranire are o componenta mintala majora. Mintea poate influenta viteza cu care se desfasoara acest proces.

Da___Nu___ In general, sunt multumit(a) de corpul meu.

Da___Nu___ Nu cred ca trupul ma va trada.

Da___Nu___ Respect regulile de igiena, dar virusii nu constituie principala mea preocupare.

Da___Nu___ M-am vindecat singura cel putin o data in viata.

Da___Nu___ Am incercat macar o data medicina orientala (acupunctura, qigong, Ayurveda, Reiki etc.).

Da___Nu___ Am folosit remedii naturiste si au fost eficiente.

Da___Nu___ Am practicat meditatia sau alte tehnici de reducere a stresului.

Da___Nu___ Rugaciunea are puterea de a vindeca.

Da___Nu___ Vindecarile miraculoase sunt posibile si normale.

Da___Nu___ Corpul meu are tot atatea sanse sa fie sanatos in viitor cat are si azi.

Da___Nu___ Chiar daca unui batran ii prescriu in medie sapte medicamente, ma vad la saptezeci de ani fara sa iau vreun medicament.

Total Da ____

Analiza punctajului:

0-10 raspunsuri afirmative. Esti de acord cu teoria conventionala potrivit careia trupul e in general incorsetat, fie de gene, fie de procesele mecanice ale degenerarii si imbatraniri. Te astepti sa te degradezi in timp, pe masura ce imbatranesti. Increderea ta in medicina alternativa e foarte limitata si poate fi complet umbrita de scepticism. Nu te-ai baza niciodata pe tamaduitori si consideri leacurile miraculoase o frauda sau o autoamagire. Pe de o parte ai incredere in stiinta medicala si te astepti ca medicii sa aiba grija de tine, dar pe de alta parte nu-i acorzi prea multa atentie corpului si ai o gandire fatalista cu privire la aspectele sanatatii care pot sa mearga prost. Daca ti se iveste posibilitatea unei schimbari majore, esti prudent cand iei decizi sa faci aceasta schimbare importanta in viata ta.


11 – 20 raspunsuri afirmative. Experienta te-a ajutat sa fii receptiv la o noua mentalitate, alta decat teoria conventionala despre corp. Esti deschis oricarei schimbari si ai o mentalitate flexibila despre vindecare. Tu sau prietenii tai ati incercat un tratament alternativ care s-a dovedit eficient, astfel incat nu mai crezi ca medicina conventionala e singurul remediu. Totusi pretentiile unora ca exista boli care se pot lua cu mana te fac sa fii sceptic. In general, nu ai gasit un model de abordare a corpului pe care sa il gasesti superior celui stiintific occidental, dar cu toate astea esti constient ca abordarile neconventionale pot fi valide.

Esti atras de posibilitatea de a face o schimbare majora in viata ta, desi inca nu te-ai hotarat in ce directie sa mergi.


21-25 raspunsuri afirmative. Ai facut un efort constient sa renunti la vechea paradigma. Accepti neconditionat terapiile alternative. Apelezi la tratamente conventionale numai dupa ce ai incercat tratamentele holistice si chiar si atunci esti circumspect in privinta medicamentelor sau a interventiei chirurgicale. Viziunea ta despre corp se poate lega de o calatorie spirituala pe care o iei destul de in serios. Te identifici cu alti cautatori ai unei constiinte superioare. Esti convins ca o boala se poate vindeca de parca ar fi luata cu mana. Te intrebi daca exista vreo teorie materialista care sa poate explica misterele adanci ale vietii.

Acum ai facut din transformare telul cel mai important din viata si vrei sa-l atingi cat mai repede.

Deepak Chopra - "Recrearea Trupului, Rinvierea Sufletului - Cum sa devii alt om"


Cu drag, psihoterapeut principal Diana Ciubotaru

Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page