top of page

Trolls - Sau animatia care te indemna sa-ti arati adevaratele culori



Cum reactionezi in momentul acela cand aparent esti bine dar ai impresia ca lumea din jur te innebuneste? Sau altfel spus, ce faci cand, desi pari fericit, se intampla tocmai lucrul de care iti era teama?


Iata animatia in care regasim cateva raspunsuri! Poppy traieste dupa regula celor 3 cuvinte ale trolilor: Danseaza!, Imbratiseaza! si Canta! – partea inclinata spre fericire, am putea spune, pe cand Branch e trolul care si-a pierdut adevaratele culori si care e pururi trist si anxios. Dupa ce ceilalti troli sunt rapiti de catre bergeni, Poppy si Branch – dualismul emotional – pornesc in cautarea si salvarea lor. Ce se intampla insa? Ajunsi intr-o mare incercare, Poppy isi pierde increderea in sine si curajul, iar culorile ii palesc odata cu scaderea stimei de sine... ajunge practic sa aiba aceleasi culori ca si Branch si, asemenea ei, si ceilalti troli. Ce face Branch? Intra pe frecventa iubirii, o incurajeaza pe Poppy vorbind parca cu sinele sau si o convinge sa nu-i fie frica de a-si arata adevaratele culori, care sunt frumoase, adica de a privi in interior si de a-si regasi curajul, cu convingerea ca inlauntrul ei este singurul loc unde acestea sunt reale si pot fi gasite. Altfel spus, o ajuta sa-si recastige increderea in sine, scotand-o din intunericul si teama care pusese stapanire pe sinele ei. Mai mult decat atat, si bergenii realizeaza faptul ca nu trebuie sa manance un trol pentru a fi fericiti, ci ca oricine poate fi fericit, deoarece au in interiorul lor aceasta capacitate.


Ce mi-a placut mie la aceasta animatie? Ca dincolo de faptul ca e nebuna si amuzanta, te arunca si in constientizare. Teama si presiunea exterioara te poate orbi, iti poate intuneca claritatea mintii, dar oricat ar incerca ceata sa acopere culorile din interior, nu va putea niciodata sa le ingroape in totalitate. Incercarile prin care trecem nu fac decat sa ne dea oportunitatea, sa ne zguduie putin pentru lasa loc luminii sa intre si sa se imprastie culorile. E nevoie de o furtuna, e nevoie de ploaie, e nevoie de nori pentru ca prin lumina sa izvorasca culorile curcubeului.



Indemn deci la curaj!


Ancuta Dobreanu,

Psihoterapeut sistemic de cuplu si familie in formare

By Gamma Institute


Pentru a-ti redescoperi adevarate culori, te invitam la evenimentele Gamma Institute:

https://www.gamma-conference.com/

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page