top of page

Cele 5 limbaje ale iubirii Sau o metoda terapeutica concisa prin care poti intra pe frecventa iubiri


„Nimanui nu-i place sa faca ceva din obligatie. De altfel, iubirea trebuie daruita intotdeauna gratuit. Dragoste cu forta nu se poate. Il putem ruga pe celalalt sa faca diverse lucruri, dar nu putem sa-i poruncim. Rugamintile directioneaza iubirea, iar poruncile o stavilesc.” (Gary Chapman)


Te-ai putea intreba: Poti analiza iubirea? O poti incadra incadra intr-o structura? Personal nu cred asta, dar sunt sigura ca daca te afli in situatia in care tu ii vorbesti persoanei iubite despre mere, ii dai pere si ii ceri rosii, iar ea iti da numai cepe si usturoi, s-ar putea ca aceasta carte sa te ajute sa lamuresti de ce nici tu, nici ea, nu sunteti multumiti.

Gary Chapman ofera prin cartea sa o radiografie, o metoda terapeutica sau, pur si simplu, o harta si-ti exemplifica prin numeroase studii de caz cum s-o folosesti. Destinatia? Comunicarea eficienta si intrarea pe frecventa iubirii omului despre care poate dupa ani de cunoastere/ casatorie/ schimb emotional (sau nu) iti pui intrebari cu privire la cine este de fapt si ce legatura ai tu cu el.

Harta lui Chapman are insa si legenda, reprezentata prin diferentierea dintre indragostire si iubire. Urmeaza prezentarea efectiva a celor 5 limbaje: declaratiile, timpul in doi, darurile, serviciile si contactul fizic, iar in anexa gasesti cateva intrebari care te ajuta sa identifici ce limbaj al iubirii are persoana iubita. Ce trebuie sa faci tu? Dupa ce l-ai identificat, te inarmezi cu rabdare si perseverenta si incepi sa inveti limbajul ceiluilalt, si incet incet, sa-l pui in practica ajungand sa intri pe frecventa iubirii lui.

Te-am facut curios?

Daca da, lectureaza aceasta carte cu incredere, sigur te va ajuta. Daca nu, doar lectureaz-o... increderea va aparea pe parcurs.

Inchei tot printr-un citat:

„Telul iubirii nu este sa obtii ceea ce-ti doresti de la celalalt, ci sa faci ceva spre binele celui iubit.” (G. Chapman)


Cu inima deschisa,

Ancuta Dobreanu.

Psihoterapeut sistemic de cuplu si familie in formare

Consilier pentru tineret

By Gamma Institute


Si daca mai ai alte intrebari despre iubire, contacteaza specialistii Gamma.

https://www.gammaclinic-psychology.ro/specialisti

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page