top of page

Invata sa creezi cu usurinta copilului deprinderea de a fi constient si atent


Ai observat la copilul tau o ingrijorare exagerata cu privire la ce are de facut sau se va intampla, o anxietate sau o frica disproportionata?

Probabil are nevoie de o gandire mai rezonabila, nu-i asa? Solutia este sa ii arati copilului tau o versiune simplificata a principiilor de gandire.


Copilul tau trebuie sa inteleaga simplu cum functioneaza legatura dintre ganduri. emotii si comportamente. Poti folosi pentru ajutor desene, filmulete, diagrame, puteti merge impreuna la ateliere organizate pentru copii, unde ei invata prin joaca sa isi descopere propria minte si sa o controleze emotional.


Iata cateva lucruri pe care ei le inteleg usor la aceasta varsta:

 • Gandurile sunt lucrurile pe care ni le spunem noua insine in mintea noastra.

 • Gandurile sunt importante pentru ca determina emotii si actiuni.

 • Gandurile pot fi calme sau ingrijorate.

 • Gandurile de ingrijorare pot fi de multe ori schimbate daca suntem buni detectivi si cautam dovezi.


In genere, e un antrenament pe care copilul il va face, cu tine sau asistat de un psiholog de familie, care consta in trei etape distincte, dar relationate:

 1. In prima etapa il invatam pe copilul tau sa inteleaga ce sunt gandurile si cum sa devina expert in identificarea propriilor ganduri.

 2. Ce-a dea doua etapa consta in a-l ajuta pe copilul tau sa invete importanta gandurilor,

 3. Iar in cea de-a treia etapa il vom invata sa elimine gandurile anxioase prin munca de detectiv de ganduri gresite si prin examinarea dovezilor ca vocea lor e adevarata.

 4. Te asteptam la Clinica Gamma de Psihologie unde psihologii nostri de familie vor crea un program personalizat pentru copilul tau, program care va poate transforma si ajuta pe toti din familie.


Material adaptat din cartea ''Cum sa va ajutati copilul cu probleme de anxietate'' – Ronald M. Rapee, Susan H. Spence, Vanessa Cobham si Ann Wignall.


De la Diana Ciubotaru, psihologul din Iasi

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page