top of page

Ziua Voluntarului GAMMA: Cine ești tu în relația de cuplu?

Draga om,

Astăzi te invit să ne uitam un pic mai profund, la relațiile dintre un barbat si o femeie, la ce aduce impreuna un barbat si o femeie, intr -o relație de cuplu.

Dar inainte de a incepe, te invit să îți raspunzi la câteva întrebări :

Atunci cand intri într-o relație de cuplu, din ce loc interior o faci? - O faci din nevoie (ca ai anumite nevoi neîmplinite si simti ca o relatie de cuplu le-ar putea indeplini)? - O faci din frica (nu iti doresti sa ramai singur)? - O faci din dorinta de crestere si evoluție, alături de o persoană cu care simti ca face parte din tabloul valorilor tale si simti ca impreuna, puteti construi o viata grozava?

Tu stii ce iti doresti de la o relație de cuplu?

Daca iti doresti sa ai parte de o relatie de cuplu constienta, mai intai este necesar sa iti faci munca interioara, pentru a deveni o persoana asa cum ar fi partenerul de cuplu pe care ti-l doresti. Cand stim foarte bine cine suntem si ce ne dorim de la un potential partener de cuplu, vom recunoaste foarte usor persoana potrivita, atunci cand o vom intalni.

De obicei, începem o relație de cuplu atragand persoane cu care rezonam, care au aceleași aceleași principii si concepte de viata, aceleasi temeri, deci prin similitudine, sau atragem persoane total diferite noua, alături de care putem invata , despre cine suntem noi, tocmai datorită faptului că suntem diferiti.


Asa incat, draga om, înainte de a intra intr-o relație de cuplu, te invit să te uiti la tine însuți, la toate fricile pe care le ai, la vulnerabilitatile care poate te mentin într-o zonă de protecție, la toate credințele și convingerile cu care intri într-o relație, la toate măștile pe care le porți.

Toate acestea, au mare impact într-o relație de cuplu, dacă nu ești conștient de ele!


Cand ne cunoastem, respectam, ne onoram pe noi insine, cand ne stim foarte clar valoarea, cand nu avem nevoie sa fim validati de cineva din exterior, cand suntem siguri pe noi insine, vom intalni mult mai usor o persoana asemanatoare, iar viata poate fi trăită frumos, astfel.


Intr-o relatie de cuplu constienta, cei doi parteneri se simt liberi sa-si arate intreaga Lumina, fiecare dintre cei 2 implicați în relație, bucurandu-se total si complet de prezența celuilalt, fara ca vreunul sa incerce sa-l tina in umbra sa pe celalalt sau sa accepte sa stea in umbra partenerului.

Dar asta , se face dupa ce lucrezi cu tine, după ce iti aduci la lumina toate fricile, toate blocajele emotionale care te tin într-o zonă de protectie, după ce lasi sa se vada toate vulnerabilitatile si trăirile pe care le ai!

Te încurajez, ca atunci cand intri într-o relație de cuplu, sa stii cine esti tu, cel autentic, lăsând la o parte tot ceea ce te tine departe de tine! Curaj, în drumul către tine!

Cu drag, Petra Iorga

Psihoterapeut în formare

Voluntar Gamma Health Project


Completează formularul aici sau sună-ne la 0741 093 131 pentru a intra în legătură cu unul dintre voluntarii Gamma Health Project!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page