top of page

Super eroul meu ești TU!

Auzim adesea cuvântul erou ca un ecou, având uneori o explicație universală a acestui cuvânt.


Erou = erou sm [At: CANTEMIR, I. I. 107 V: (înv) eroe, he~, heroi, iroas, irois, iroiu, irou / Pl: eroi[1]/ E: fr héros, ngr ἥρως, lat heros, vsl ирои] 1 (Mit) Semizeu. 2 Persoană care se remarcă prin vitejie sau prin fapte extraordinare de arme Si: brav, curajos, invincibil, viteaz. 3 Soldat care a murit vitejește în luptă. 4 Persoană demnă de a fi glorificată și stimată datorită calităților sale excepționale, a devotamentului său pentru o cauză. 5 Persoană care a devenit celebră. 6 (Înv) Persoană care poate fi luată ca model. 7 Persoană care se distinge într-un domeniu. 8 Personaj principal al unei opere literare, dramatice, cinematografice etc. 9 (Fig, îs) ~ de roman Personaj căruia i se întâmplă o aventură. 10 (Fam) Personaj principal al unei întâmplări sau al unei aventuri. 11 (Și irn; îs) ~ul zilei (sau ~ul momentului) Persoană care acaparează atenția publică. 12 Obiect al admirației cuiva.

Până aici v-am plictisit probabil, dar nu am dat decât definiția din dicționar … și totuși dacă întrebăm un copil ce înseamnă super erou pentru el va spune simplu: Spiderman, Superman, Hulk sau unul dintre părinți. Dacă întrebăm un adult ce înseamnă erou va spune cel mai probabil dragii de medici, asistenți, salvatori.


Ideea acestui articol mi-a venit uitându-mă cu cei mici ai mei la un film, desigur cu supereroi. Am fost întrebată simplu:

,,- Mami, care este supereroul tău preferat?,,

M-am gândit adesea care ar fi și de fiecare dată nu găseam doar unul. Aproape instinctiv am răspuns:

,,- Eroul meu ești tu, eroii mei sunt frații tăi mai mari, eroul meu e tati, e fratele meu,e mama, e bunica, e bunicul , e prietena mea” și aș ține-o tot așa. Super eroul e OMUL simplu care nu are puteri supranaturale și nici nu salvează lumea în mod miraculos. Dacă ar fi să sap puțin mai adânc, să-mi amintesc că o regulă de aur a psihoterapiei este nonjudicativitatea, răspunsul la întrebare vine de la sine. Eroul meu este OMUL în propria sa poveste.


Supereroul meu este fiecare om care își trăiește emoțiile cu o capacitate uimitoare, frici, bucurii, dureri, reușite, eșecuri, sus, jos și iar sus. Ființa umană are o capacitate uimitoare de adaptare, dar trebuie să-și permită sieși. Eroul meu ești TU cel care stai în spatele unui geam și te conformezi unor reguli din respect pentru ființa umană, TU cel care mergi la serviciu,TU cel care plantezi o floare, TU cel care ai grijă de un animăluț, TU cel care râzi la soare, TU cel care citești, TU cel care plângi în ploaie, TU cel care ierți, TU cel care ai de toate, TU cel care nu ai chiar tot dar găsești putere să zâmbești, TU cel care înveți online,TU cel care te înfurii, TU cel care te deschizi, TU cel care iubești oamenii, TU cel care ești contrariat, TU cel care te războiești, TU cel care dăruiești, TU cel care transformi dintr-o sclipire lumină.


Supereroul meu ești TU cel care stai în genunchi, care te rogi, mulțumești sau ești istovit dar nu abandonezi. Eroul meu esti TU cel care îți aduni toate puterile și mergi mai departe. Eroul meu e fiecare om care a uitat cât de frumos și de minunat este. Eroinele mele sunt semințele care găsesc puterea să încolțească și să iasă la lumină de sub pietre, sunt mamele care de obicei au trei perechi de mâini încercând să le facă pe toate pentru cei dragi, sunt tații care trudesc și prin străini din iubire pentru familiile lor.


Așa că nu uita, OMULE! Ești un SUPEREROU! În tine zace o sclipire ce mocnește și abia așteaptă să fie dezvăluită lumii. Lumina ta să fie lumina tuturor!


Supereroul meu ești TU pentru că EU văd în tine O MIE DE CULORI!


Cu drag,

Alexandra Petcu

Psihoterapeut în formare Voluntar Gamma Health Project


Completează formularul aici sau sună-ne la 0741 093 131 pentru a intra în legătură cu unul dintre voluntarii GAMMA Health Project!



Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page