top of page

Cine sunt eu? - O calatorie catre tine insuti



Orice situatie, provocare, relatie si viata in general s-ar simplifica enorm daca, in cele mai solicitante momente, ne-am intoarce catre noi insine si ne-am intreba cu maxima onestitate: „Ce vreau eu acum?”. O intrebare aparent simpla dar care, dupa un prim posibil moment de confuzie, deschide poarta spre prezenta, atentie, curiozitate, responsabilitate, toate insotite de un zambet interior.


In orice moment al vietii noastre, in spatele tuturor actiunilor, emotiilor si a gandurilor noastre se afla un impuls natural, o intentie clara si intotdeauna inocenta. Ramanand pret de cateva respiratii in plus in acest demers interior, se naste o a doua intrebare: „Cine este cel care intreaba?”.


Cine esti tu? Esti executantul si beneficiarul actiunilor tale, cel ce traieste tumultul suvoaielor de emotii sau poate suma gandurilor tale? Din ce strat al fiintei vine raspunsul? Unul al personalitatii limitate care cauta un ipotetic moment de succes si fericire intr-un viitor ambiguu, in timp ce se lupta cu fantomele trecutului, sau dintr-un nucleu profund in care bucuria si libertatea izvorasc din simpla stare de a fi?


Sunt doua intrebari care ne marcheaza traiectoria intregii vieti. Cine sunt si ce vreau acum? Personal, pana acum, am ajuns la concluzia ca e una si aceeasi. Ce vreau, in fiecare moment prezent, este sa stiu cine sunt. Si sunt onorat si bucuros de fiecare suflet aflat in aceeasi calatorie, cu care pot impartasi experienta.


Cu drag si chef de companie,

Psihoterapeut de cuplu si familie Adrian Stogrea

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page