top of page

Mami și rolurile ei (în perioada pandemiei)

- Hello mămico!

- Da, TU - cea care odată cu oficializarea școlii online - din femeia carieristă, te-ai transformat în profesoară multidisciplinară, specialist IT - care valsează printre platforme on-line, teme la istorie, proiecte, copii, camere, subiecte, materii și device-uri...; ai devenit între timp și masterchef - și încropesti în fugă feluri de mâncare - pe care până nu demult le savurai doar cu privirea în revistele gourmet/glossy... Ție îți este dor de soare…și parcă ai vrea să-ți bată vântu-n păr și să zâmbești privind copiii cum aleargă liberi pe alee… Dar asta nu se mai poate acum.

Toate astea le fac și eu - în timp ce evident că mă gândesc la proiectul în care m-am înscris că voluntar, cu dorința de a da ce-i mai bun din mine și de a mă pune în folosul celor care au nevoie de mine... ca profesionist și ca om - să le ofer sprijinul, suportul și încrederea că ei pot face față acestei perioade "altfel" și că orice provocare - este o oportunitate de a-și descoperi și dezvolta noi resurse - de care nici nu erau conștienți/e că le au....să constate că sunt "genie in a bottle" - că au puteri magice și că pot găși soluții inovatoare "out of the box", la provocări ce par pentru moment a fi mai mari decât ei.

Constați că ziua de acasă e mai scurtă decât cea de la birou și că acum reușeșți să faci mult mai puține lucruri...


Dar... hey, parcă a început să-ți placă! Parcă ai ieșit din monotonia și automatismul cu care zilele se succedau fără să aducă ceva nou.

Te simți vie! Viața nu mai e atât de predictibilă și... gândurile astea - îți trec prin minte abia seara, când...după ce ai pus copiii în pat, te uiți în jurul tău și zâmbeșți: "hai că mi-a ieșit și astăzi!".

- Știi ce? Ești o super-femeie! Ești un super-om! Cum ar fi să începi să te apreciezi?

- Eu sunt la fel că tine! Am 3 copii de vârste diferite…și doar un laptop. Fac slalom zilnic printre teme online, activități de grădiniță, proiecte despre dinozauri, copii energici, camere transformate în locuri de joacă, zoom-uri, feluri de mâncare delicioase care dispar instant din farfuriile copiilor, cărți pe care ador să le citesc…și uneori, simt că vreau să dispar! Atunci, se face liniște în mintea mea!


Pentru că e normal să te simți copleșită la un moment dat. Este normal să vrei o pauză. Este normal să vrei să fii singură, să vrei un moment în care să fii doar tu cu tine! Îți spui că meriți și totuși, nu e nimeni acolo să te înlocuiască. Dar, ghici ce?!

- Tu ai resurse! Tu știi cum să faci față! Doar detașează-te puțin și din poziția Observatorului – uită-te la tine!

- Nu-i așa că îți place de tine, femeie din povești? Așa-i că privești cu admirație la tot ce ai reușit să duci la bun sfârșit astăzi? Și parcă nu mai ai nevoie de validarea nimănui, pentru că tu știi cine ai devenit, ce limite ți-ai depășit și pentru că nimeni nu trăiește viața pe care o trăiești tu!

* Eu în secunda următoare zâmbesc!

Zâmbesc, pentru că știu că această “criză”/perioadă – face loc unor schimbări atât la nivelul rolurilor mele de mamă, femeie, om și profesionist, cât și la nivelul sistemului din care fac parte și a întregii lumi.

Privesc cu curiozitate felul în care lumea se transformă și aștept timidă să integrez cu calm, părți ale Ființei…ce se întorc la mine.

Te invit și pe tine să faci asta! Reîntregește-te!

Iar dacă ești copleșită sau doar simți nevoia să vorbești, echipa de profesioniști GAMMA îți stă la dispoziție. Gratuit!


Te îmbrățișez cu drag și iubire!

Loredana Vercruyssen

Voluntar GAMMA Health Project


Completează formularul aici sau sună-ne la 0741 093 131 pentru a intra în legătură cu unul dintre voluntarii GAMMA Health Project!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page