top of page

Cand corpul iti sustine puterea interioara


Iti aduci aminte acele momente cand nu ai putut sa te exprimi asa cum iti doreai, ca nu ai avut putere sa te exprimi si sa te respecti pe tine si ai facut asta de nenumarate ori, poate din diverse motive? Nu stii cum sa o faci, nu ai fost invatat, nu crezi ca poti sa schimbi povestea, nu ai gasit in tine curajul de a scoate acel “roar”, sunt sigura ca fiecare isi va gasi motivele. Daca tu nu iti aduci aminte, corpul o face, memoreaza orice tensiune, orice conflict intern si o face pe generatii trecute si viitoare.

Ce-ar fi daca te-ai posta in fata corpului tau si l-ai intreba cu blandete unde il doare, cand il doare, cu cine il doare, de cand il doare? Senzatiile din corp spun un adevar despre tine, despre vartejul emotional pe care il traiesti si il reiterezi si nu intelegi de ce nu iesi din bucla asta desi observi ca starea de anxietate creste, apoi primesti gandul neputintei. Si aici intervine Observatorul: ce gandesc, ce simt, ce fac? Si daca gandesc in acelasi tipar mental, atunci trairile mele sunt aceleasi si procedez la fel? Corpul ma doare pentru ca are inscris in el un program nefavorabil cresterii mele, dezvoltarii mele. Sunt intr-un program de supravietuitor, gandesc, simt, fac ceea ce au facut cei din familia mea si fac asta orbeste fara sa ma intreb: de ce asa? Si ma opresc si-mi spun: Gata! Eu pe mine cand ma iubesc, cand imi furnizez iubire, incredere, acceptare de sine? Acum si aici ma iert pentru lectiile neintelese si ii iert pe cei care in nestiinta lor m-au ranit si sigur am ranit si eu. Ma observ si simt cum tensiunea se duce, ii sunt recunoascatoare ca a fost cu mine pentru a-mi spune ceva si stiu ca o voi recunoaste daca in alte situatii va aparea; doar ca de data asta vom trece una pe langa cealalta pana cand ea se va disipa. Si incep sa ma asum si ma iau in cea mai mare considerare: vreau sa sap, sa gasesc comorile din mine ca un arheolog cu o pasiune nebuna dupa aflarea unui trecut in care zac bucati din puzzle, pentru a reconstrui realitatea Sinelui autentic. Da, corpul meu devine un sit care-mi reveleaza adevaruri despre cine sunt, ce vreau sa fiu, devine forma puterii mele interioare, devine Eu.


Cu pretuire, Psihoterapeut în formare Marcela Todericiu Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute Iasi https://www.gammaclinic-psychology.ro/servicii

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page