Visul - dincolo de supravietuire

May 22, 2018

 

 

Sunt o visatoare, cred in vis si vreau sa gasesc alti visatori alaturi de care sa creez. Dar pana in acest moment, m-am luptat cu credinta ca visele se obtin greu, ca nu poti doar sa visezi si lucrurile in jurul tau se vor indeplini, ca, ok, visezi, dar in niste limite “acceptabile”.

Si da, este greu sa visezi; dar lupta cea mai dificila nu este cea cu exteriorul, ci aceea care vine din interior – dialogul permanent din personalitate, din minte, cu replici bine argumentate de programele sabotoare, care te fac intr-un final sa spui ca, da, poate ca visez prea mult, poate ca voi fi dezamagit daca visul nu se implineste, poate ca e prea greu, poate ca presupune un efort prea mare. Iar daca te uiti in exterior, gasesti cu siguranta “suporteri” pentru aceste argumente, oameni sau experiente care iti vor intari programele si iti vor spune sau demonstra ca intr-adevar nu poti. Si atunci gasesti “vise rezonabile”, vise pe care le poti indeplini, iar mintea nu comenteaza prea mult, te lasa sa te bucuri de ele, sa ai o motivatie suficient de mare pentru a-ti face si alte “vise rezonabile”.

Dar de fapt, asta inseamna visare? Sa visezi doar ceea ce stii ca indeplinesti? Nu, sa visezi inseamna in primul rand sa crezi in vis, sa simti garantia faptului ca el se va indeplini oricum, oricand, si nici nu mai conteaza de fapt modul in care el devine realitate. Si da, acesta este adevaratul efort, sa lupti ca visul sa devina realitate intai in interiorul tau, pentru ca el sa se manifeste in exterior.

La DREAMER nu indeplinim visele instant, dar descoperim impreuna algoritmul propriu prin care putem indeplini visul mai intai in interiorul nostru. Vino in comunitatea visatorilor!

Cu drag,

Psihoterapeut Raluca Ferchiu
Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute

 

Te asteptam la evenimentele noastre

https://www.gamma-conference.com/events/wps-dreamer

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Oricât de buni am fi fiecare, tot mai buni suntem împreună

May 1, 2020

1/9
Please reload

Recent Posts

July 28, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags